Wie ik ben

 

Hallo, fijn je te ontmoeten! Ik ben Martine van den Ring.

Echtgenote, moeder, vriendin, juf, maatje, (kinder)coach, luisterend oor, partner, deelgenoot, creatieveling, levensgenieter,.....

Mijn levensmotto is:

 

"Volg je hart, want dat klopt! "

 

Levenservaring

De lessen die ik van het leven heb gekregen, horen bij wie ik ben en hoe ik zo geworden ben.

Ik heb een echtscheiding doorleeft, ben daarna hertrouwd en heb helaas ook weer afscheid moeten nemen van deze nieuwe liefde doordat hij aan de gevolgen van nierkanker is overleden.

Het leven heeft me steeds nieuwe kansen gegeven, zo  ben ik op dit moment weer gelukkig getrouwd met Ary en hebben wij samen een prachtig, samengesteld gezin.

 

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om je verloren te voelen, hoe compleet op zijn kop je leven kan staan en dan niet meer te weten wat de volgende stap zou kunnen zijn. Maar nog belangrijker is: dat ik een weg heb gevonden om daar weer uit te komen. En hoe anders mijn leven nu ook is, het is stap voor stap zo mooi anders geworden.

Dat dit mogelijk is, dat wil ik ook aan jou meegeven! Daar wil ik je graag bij helpen!

 

Werkervaring

Na 25 jaar leerkracht te zijn geweest in het basisonderwijs, heb ik in 2018 besloten om op een andere manier met kinderen en ouders te gaan werken. Ik merkte als juf in de klas, dat er veel kinderen zijn die iets extra's nodig hebben om een stapje verder te kunnen. Als Remedial Teacher heb ik me als leerkracht ingezet voor kinderen die extra begeleidingsbehoeften hadden.

Ik merkte dat het vergroten van het welbevinden en zelfvertrouwen van kinderen de eerste stap is naar verandering  in gedrag en in rouwverwerking.  Ik ben me daarin steeds meer gaan specialiseren en de laatste jaren nam mijn behoefte om een meer coachende rol te vervullen, steeds meer toe. Vandaar de overstap naar mijn eigen (kinder) coach praktijk.

Ik werk samen met mijn man Ary, die uitvaartverzorger, stervensbegeleider en rouwbegeleider voor volwassenen is.

Ik ben vooral gericht op rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen en het gezin om hen heen.

Daarnaast ben ik parttime werkzaam als onderwijsassistent op "Het Kasteel" een school voor speciaal onderwijs in Breda, waar leren (en werken) een avontuur is!

 

Wat anderen zeggen over mij:

 

"Geduldig"

 "Martine is geduldig, zachtaardig en creatief "

vader van meisje van 7 jaar

"Motiverend"

" Martine is een warme persoonlijkheid waarbij kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Daarnaast weet ze heel duidelijk te verwoorden wat ze ziet en doet tijdens het werken. Ze heeft veel ervaring en kennis.

Martine kijkt goed naar wat een kind nodig heeft of graag doet. Dit gebruikt ze bij haar werkwijze. Daardoor is deze werkwijze heel afwisselend en uitnodigend voor de kinderen.

Op deze manier was mijn zoon heel gemotiveerd en stak er het meeste van op ."

moeder van jongen van 11 jaar

"Zien"

"Martine ziet kinderen echt en ziet waar hun kracht ligt. Daarbij geeft ze warm vertrouwen waardoor het kind zich veilig voelt.

Ze is creatief, heeft mensenkennis en denkt flexibel. Ze heeft een geheel eigen aanpak.

Kinderen voelen zich gezien, in een veilige omgeving, waarin beweging en kleur een grote rol speelt.

Vaak heeft ze weinig woorden nodig, omdat ze een gevoelsmens is."

 

leerkracht basisonderwijs